Mihin tarvitset tukeaUuni

Leivonnainen lässähtää paiston aikana

Leivonnainen lässähtää paiston aikana.

Leivonnainen lässähtää, koska valittu lämpötila on liian korkea. Leivonnaisen kuori paistuu liian nopeasti, eikä sisusta ehdi kypsyä samassa ajassa. Tunnistat tämän ongelman siitä, että leivonnainen on sisältä vielä taikinaista.

Alenna lämpötilaa 15–20 °C:lla ja pidennä kypsennysaikaa.

Kakku on kohonnut liikaa. Tunnistat tämän ongelman siitä, että leivonnainen kypsä, mutta lässähtää silti sisältä.

Käytä seuraavalla kerralla vähemmän leivinjauhetta. Käytä enintään 3 tl leivinjauhetta 500 g jauhoja kohti. Tällöin leivonnaisen sisus ei kohoa liikaa ja pinta pysyy ehjänä.

Kun leivot hiivataikinasta, lyhennä kohotusaikaa merkittävästi, jottei taikina lässähtäisi paistovaiheessa.

Käyttöohje

Käyttöohje

Tästä löydät Miele-laitteidesi käyttöohjeet.
Lue lisää
Varaa teknikko

Varaa teknikko

Otamme korjauspyyntöjä vastaan verkossa ja puhelimitse
Varaa huoltokäynti
Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomake

Esitä pyyntösi yhteydenottolomakkeella. Miele-huolto ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
Yhteydenottolomake