Voit testata paistotuloksen epätasaisuutta valmistamalla seuraavan reseptin:
Kuivakakku
Ainekset
200 g margariinia
200 g sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 munaa, koko M
500 g vehnäjauhoja
1,25 dl täysmaitoa
3 tl leivinjauhetta
1 g suolaa
Vuoka: Leipävuoka, pituus 28–30 cm, ei läkkipeltinen.
tai
Levitä kakkutaikina tasaisesti Miele-leivinpellille.
Vatkaa margariini kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri, vaniliinisokeri ja munat vähitellen joukkoon.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai levitä se tasaisesti leivinpellille.
Aseta leipävuoka uuniin ritilälle poikittain.
Asetus Kiertoilma:
Leipävuoka: 160 °C Kiertoilma plus, ei esilämmitystä, ota pikalämmitys pois käytöstä, 2. kannatintaso alhaalta lukien, 65–75 minuuttia halutun värin mukaan.
Leivinpelti: 160 °C Kiertoilma plus, ei esilämmitystä, ota pikalämmitys pois käytöstä, 2. kannatintaso alhaalta lukien, 30–35 minuuttia halutun värin mukaan.
Asetus Ylä-/alalämpö:
Leipävuoka: 160 °C Ylä-/alalämpö, ei esilämmitystä, ota pikalämmitys pois käytöstä, 2. kannatintaso alhaalta lukien, 65–75 minuuttia halutun värin mukaan.
Leivinpelti: 160 °C Ylä-/alalämpö, ei esilämmitystä, ota pikalämmitys pois käytöstä, 2. kannatintaso alhaalta lukien, 30–35 minuuttia halutun värin mukaan.