- Toimituskulut lisätään ostoskoriin.
- Etusivulle
- ContentHub Topic
Sous vide – hellävaraista vakuumikypsennystä
Hellävarainen kypsennys, täydellinen makunautinto
Paras mahdollinen maku: sous-vide-kypsennyksellä luot kulinaarisia mestariteoksia. Yksi menetelmän keskeisistä eduista on, että ruoka kypsyy täysin tasaisesti tavoiteltuun sisälämpötilaan. Siten ruoka ei kypsy pinnalta liikaa. Ja koska makuaineet eivät pääse kosketuksiin hapen kanssa, ruoka säilyttää vitamiinien ja ravintoaineidensa lisäksi myös täyden makunsa. Ruoka ei myöskään kutistu yhtä paljon kuin muilla kypsennysmenetelmillä, sillä kosteus jää ruokaan. Kun vielä vakumoit ruoan mausteineen tai marinadissa ennen sous-vide-kypsennystä, vahvistat sen makua entisestään. Kypsennystuloksesta tulee lisäksi joka kerta samanlainen.
Mureaa ja maukasta, sous-vide-menetelmällä kypsennät naudan-, porsaan- tai siipikarjanlihan erityisen hitaasti tasaisen matalassa lämpötilassa, jolloin lihasta tulee poikkeuksellisen mehevää ja mureaa. Lihan solut rentoutuvat, mutta nesteet eivät pääse karkaamaan. Tällä menetelmällä ruoka ei voi koskaan kypsyä ylikypsäksi. Entä jos haluat lihaan paistetun maun? Sekään ei ole ongelma: ruskista liha nopeasti keittotasolla joko ennen sous-vide-kypsennystä tai sen jälkeen. Näin saat lihasta täydellistä sekä sisältä että ulkoa.
Ominaisuudet vaihtelevat malleittain. Kuvat ovat vain esimerkkejä ja niitä käytetään selittämään asioita
- Pidätämme oikeuden teknisiin muutoksiin; emme vastaa annettujen tietojen tarkkuudesta.